Afspraak maken – Huisartsenpraktijk Knies – Zeewolde
Horsterweg 36 3891 EV Zeewolde Tel:036-5222278
Header afbeelding

Afspraak maken

Uw huisarts werkt met een afsprakenspreekuur. U kunt voor een afspraak de praktijk bellen tussen 8.00 en 10.15 uur, tussen 11.00 en 12.45 uur, tussen 13.30 en 14.30 uur en tussen 15.30 en 16.30 uur.

Bij het maken van een afspraak stelt de assistente triage vragen, dit zijn medisch inhoudelijk vragen. Dat houdt in dat zij uitvraagt voor welke klacht u een afspraak wilt maken, op die manier kan zij zo nodig zelf adviezen geven volgens NHG-standaard en anders rekening houden met de spreekuurtijden.

Wanneer u meldt dat u iets in vertrouwen met de huisarts wilt bespreken met alleen de huisarts, wordt dit vanzelfsprekend gerespecteerd. Wel zal dan nog gevraagd worden hoeveel tijd u nodig denkt te hebben en bij welke huisarts u de afspraak wenst.

Wanneer u meerdere problemen heeft, verzoeken wij u dit aan de assistente te melden. Zij kan dan extra tijd reserveren. Zo hopen wij de wachttijden tot een minimum te kunnen beperken en elk probleem voldoende aandacht te geven.

Telefonisch terugbelspreekuur

Wanneer u de huisarts telefonisch wilt spreken, kunt u hiervoor een afspraak maken met de assistente, de huisarts belt u dan terug.

Huisbezoek

U kunt tussen 8.00-10.15 uur een huisbezoek aanvragen.

Omdat er op de praktijk betere onderzoek- en behandelingsmogelijkheden zijn, is het “indien mogelijk” beter om naar de praktijk te komen.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Niet verschijnen op het spreekuur zonder berichtgeving:

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt bij uw huisarts, assistente of praktijkondersteunder en u bent door omstandigheden niet in staat om deze afspraak na te komen, verzoeken wij u dit uiterlijk 24 uur van te voren door te geven (er kan natuurlijk sprake zijn van overmacht en hier zullen wij rekening mee houden). Wanneer dit niet gebeurt zijn wij helaas genoodzaakt u het zgn wegblijftarief, als schadevergoeding, in rekening te brengen.

Dit zult u zelf moeten betalen, deze kosten kunt u niet declareren bij de zorgverzekeraar.

Consult huisarts/ assistente €15,-
Dubbel consult €25,-
Praktijkondersteuning €30,-

 

Wanneer u tijdig afzegt kunnen wij een andere patiënt inplannen in de voor u gereserveerde tijd. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft.